Gyerekszoba V. – kisiskolások szobája

school4
A következő összeállításban bemutatom, hogyan tehetjük könnyebbé a változást az óvódás korból az iskolás korba.Mikor a gyermek iskolába kerül, sok változáson megy keresztül. Változik a környezet, barátok, napirendek… Fontos, hogy ezt a változást örömtelivé tegyük számukra.

Tanulórész

A legnagyobb újdonságot a tanulórész hozza. Ennek az kialakításánál van néhány lényeges szempont, amire oda kell figyelnünk. Olyan részt válasszunk, ahol sok a természetes fény. Úgy helyezzük el az íróasztalt, hogy a fény jobb kezes gyerek esetén balról, bal kezesnél pedig jobbról érkezzen. Erre figyeljünk a lámpa elhelyezésénél is, igencsak zavaró tud lenni, ha pont az író-rajzoló kéz takarja a fényt. Biztosítsunk elegendő tárolási felületet a könyveknek, füzeteknek, színes ceruzáknak és egyéb tárgyaknak. Legyen meg mindennek a maga helye, hogy az asztalon minél kisebb kupi halmozódjon fel. Tárolásra kiválóan alkalmasak a könyvespolcok, gurulós tárolók, fiókos egységek.

school1
houzz.com

school2
pinterest

school3
memorabledecor.com

Elrendezés

Fontos, hogy ebben a korban még nagyrészt megmaradnak azok a játékok, melyen az óvódás korban, ezért mindenképp úgy alakítsuk ki a szobát, hogy a tanulás mellett a játékra és a pihenésre is legyen lehetőség. Ahhoz, hogy ez a sok funkció ne keveredjen össze és a gyerek se legyen zavarban, érdemes valamilyen módon elkülöníteni őket. Ezt megtehetjük válaszfallal, tároló rendszerrel (akár magassal, vagy alacsonnyal), függönnyel vagy ha kicsi a szoba, akkor színekkel. Az elválasztás azonban ne tördelje szét a szobát, maradjon tágas.

school4
trendekorasyon.com

school5
dellacooks.com

school6
omegashop.com.ua

school7
home-with-interior.com

Színek

Színek esetében azok a szabályok érvényesek, melyek az óvódás korban. Ahogy fentebb már említettem, a színek segíthetnek optikailag elválasztani a teret, viszont úgy válogassuk össze őket, hogy harmonizáljanak.

Egyéb bútorok

Ebben a korban kialakulnak hobbitevékenységek, ezekre fordítsunk külön figyelmet. Lehetnek kisállatok, kirakós játék, modellezés, sporttevékenységek (ami szobában gyakorolható, pl. balett), zenetanulás…

school8
houzz.com

school9
weixinejia

Hozzászólások

© Copyright 2012 All rights reserved.
Designed by Brigitta Szeibold